Onze bieren


Ambachtelijk, met liefde gebrouwen!
Onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen in onze eigen brouwerij. Wij brouwen de bieren volledig zelf, in onze kleine brouwerij, volgens eigen receptuur. Met de bieren in ons assortiment proberen wij ons te onderscheiden door een eigen smaakbeleving te creëren.

SOLDAAT 4,5% — 4,7% // Frisse Pale Ale

Het Arsenaal was als kazerne prima geschikt als kruitfabriek en munitiemagazijn. Een soepel en fris boven-gegiste Pale Ale (drinkt als een pilsje). Voor ongefilterd bier relatief helder en strogeel van kleur. De hop geeft een gebalanceerd bitter en fruitig (grapefruit) karakter. Kannonnenvoer.

NOVICE 5,5% — 6,0% // Witbier

Het Arsenaal was eerst een middeleeuws klooster.
Na 1626 mochten geen novicen (intredende non in haar proeftijd) meer worden aangenomen en hield het klooster op te bestaan.
Vandaag is zij weer terug in het Arsenaal. Gebrouwen met Tarwe, Gerst, frisse hoppen, Koriander en Citrus.
Prima dorstlesser voor in het prille voorjaar tot in de hete zomer.

LICHTEKOOI 6,0% — 6,5% // Heerlijk Belgisch blond

Na de bezetting van Doesburg door de Fransen (1672 – 1674) werd Doesburg een vestingstad en het leegstaande kloostergebouw bleek prima geschikt voor het huisvesten van soldaten. De soldaten trokken de dames van lichte zeden aan, zodoende de bijnaam van Doesburg: “Stad van hoeren en soldaten”.
Ambachtelijk gebrouwen met onder andere karamel achtige mouten.
Fris fruitig van smaak, zacht zoet, licht prikkelend en met een mooie bitter hop. Door de Belgische abdij gist is dit blond bier heerlijk op een zonnig terras.

BIERKAAI 6,0% — 6,5% // Indian Pale Ale

“Vechten tegen de Bierkaai”, zinloos… De uitdrukking is ontstaan in Amsterdam. De bewoners van de Bierkade (een deel van de Oudezijds Voorburgwal, gelegen bij de Oude Kerk) stonden bekend als echte vechtersbazen. Wie het tegen hen wilde opnemen, kon er bij voorbaat zeker van zijn de strijd te verliezen.
Oranje-goud kleurige IPA, met Vienna-mout voor een lichtzoete smaak ter contrast voor de bitters.
De Summit hop geeft een lange bittere afdronk en een mooi citrus aroma met een toets van grapefruit.
Een noeste IPA voor de Doesburgsche kade-arbeiders na een zware dag fusten zeulen.

ABDIS 7,0% — 7,5% // Dubbel

Net 14e-eeuws Arsenaal van Doesburg is een voormalig middeleeuws klooster, het Grote Convent. In 1446 onderwierpen de zusters zich aan de derde regel van St. Franciscus en werd het Grote Convent een echt klooster. Gebrande en aromatische mouten gaven dit bier zijn diep rode en krachtige karakter. Volle smaak van zachte mout bitters, noten en karamel tonen, in combinatie met een beetje vanille. De gebruikte gist voegt er het kruidige karakter aan toe.
Moeder-overste in het herfst zonnetje.

AFFUIT 7,5% — 8,0% // Winter dubbel

“Zoo noemt men een ijzeren of houten toestel, waarop het geschut wordt geplaatst, om het kunnen vervoeren en rigten. De affuiten zijn in den regel voorzien van tappannen, waarin de tappen der kanonnen rusten, en van eene stelschroef, waardoor men aan het stuk eene behoorlijke rigting kan geven. In den de staart vindt men het affuit-oog, waarmede het aan een met paarden bespannen voorwagen bevestigd wordt.”
Samenspel van 5 mout soorten. Robijn kleurig, kruidig van smaak, bittersmaken van gebrande mouten en hop.
Lichte toets van kruidnagel en kaneel.
Mooie warme afdronk, voor bij een knetterend haardvuur. (of zonder)

FORT ROYAAL 7,5% — 8,5% // Tripel

In 1607 liet Prins Maurits de stad versterken door vestingwerken te bouwen. De stad werd voortaan omringd door een aarden wal met negen bolwerken, twee hoornwerken (Ft. Royaal en Ft. De Vrijheid) en vier ravelijnen. Fort Royaal was een vooruitgeschoven verdedigingswerk ter verdediging van de zuidelijke invalsweg (ter hoogte van huidige sluiscomplex)
Deze tripel bevat Gerst-, Haver- en Tarwemouten.
Lichte karamel en sinaasappel tonen, mild gehopt, kortom een lekkere tripel om op je gemak van te genieten.

Proef snel onze bieren!

www.hetarsenaal1309.nl

De bieren van Dorstige Driftkop zijn exclusief verkrijgbaar bij

‘Het Arsenaal 1309’ in Doesburg. Vers van de Tap!